Om BLA

BLA - Bokvennen Litterær Avis er Norges eneste rene litteraturavis. Hver måned utkommer en avis spekka med essays, anmeldelser, intervjuer og faste spalter – tilgjengelig og dyptpløyende, lettbeint og tungvektig.

Jan M. Claussen etablerte BLM - Bokvennen Litterært Magasin i 1989. BLM har vært gjennom flere faser og redaktører. I 2011, mens Gabriel Michael Vosgraff Moro var redaktør, ble BLM kåret til årets tidsskrift. I 2016 ble BLM omgjort til månedsavis: BLA. Fra januar 2019 av tok Ulla Svalheim og Even Teistung over som redaktører. Solum Bokvennen er ansvarlig utgiver.

Eldre utgaver av BLA kan skaffes gjennom Buyandread.no.

Sagt om BLA:

«Noe av det mest oppløftende jeg kan tenke på i norsk litteratur for tiden. Hver utgivelse som lander i postkassen gir meg en haug med relevante artikler skrevet av folk jeg aldri har hørt navnet på. Berusende å kjenne på følelsen at her skjer det noe viktig.»


- Henning H Bergsvåg

«Jeg leser ikke BLA bare fordi den har dype og brede nok artikler i passe lengde for lunsj, buss- eller båtreiser, eller fordi den kan brettes sammen til en flat pakke i vesken, men fordi den blafrer mellom hendene, den blafrer slik en avis pleier å blafre når en leser holder den opp foran seg, retter den litt opp eller kanskje legger den ned på et bord, fukter tommel- og pekefinger og blar tenksomt over til neste side.»

- Aina Villanger

«Et litterært magasin må ikke være redd for å lese og å skrive om både hard modernistisk litteratur og om den klassiske litteraturen; det ser ut som om BLA har skjønt at kunsten utvider alle felt, og det er det et litterært magasin må gjøre.»

- Ole Robert Sunde

«Vil du også smake den nye vinen? Ikke bare den gamle nok en gang? Ja, da er BLA stedet, det er de der, de nye folkene, som skal komme til å omskape norsk litteratur!»-

Knut Hoem

«Du blar ikke fort. Ofte blar du tilbake. Noen ganger løfter du hjørnet forsiktig og lar det sveve i lufta mens du leser litt til. Bla i ditt eget tempo. Les BLA!»

-Ylva Østby

«Norges beste litteraturtidsskrift.»

- Joanna Rzadkowksa

Den beste måten å få tak i BLA på er ved å tegne abonnement. BLA kan også kjøpes i større Narvesen-utsalg, utvalgte kiosker og bokhandlere (Tronsmo, Norli Universitetsgaten, Tanum Karl Johan, Tanum Gardermoen, Akademika, Boksalongen Bergen). Vi vil fremover bygge ut distribusjonen slik at det stadig skal bli enklere å få tak i BLA.

Redaktører:
Ulla Svalheim - ulla@bokvennen.no
Even Teistung - even@bokvennen.no

Redaksjonsråd:
Live Lundh, Eirin Andresen Betten, Tora Ask Fossen, Louisa Layne, Hanna Malene Lindberg, Jonas Hansen Meyer, Peter F. Strassegger, Heidi Sævareid, Benjamin Yazdan.

Utgiver: Solum Bokvennen AS, www.solumbokvennen.no

Postadresse: Postboks 6794 St. Olavs plass, 0130 Oslo

Besøksadresse: Universitetsgaten 14, 0164 Oslo

Powered by Labrador CMS